privacyverklaring

dinsdag 7 november 2017

Van alles


Hallo Allemaal,
Allereerst sorry dat ik jullie zo verwaarloos. Helaas kan ik mijn tijd maar 1x invullen en de dagen lijken wel vleugels te hebben. Hopelijk binnenkort iets meer tijd. De oudste gaat volgende week naar de basisschool en de jongste 1x in de week naar de peuterspeelzaal. Dus wie weet. 
Een dag of 10 geleden wel heerlijk een paar uurtjes op zolder gezeten en een stel kaartjes kunnen maken. Allemaal voor challenges (MD schets en de Egel samenwonen/trouwen)  die ondertussen helaas afgelopen zijn  maar de kaarten zijn te leuk om niet nu toch even te laten zien. 




Dit kaartje ging naar de familie van kleine Nadya. Een meisje wat veel te vroeg werd geboren en helaas 2 dagen na de geboorte overleed. Wat een verdriet. Een kaartje sturen is dan toch wel het minste wat je kan doen. 
Sarah jij vroeg naar het model van het merci doosje. Dit is mijn eigen voorbeeldje.
Je hebt een stuk cardstock nodig van 4 1/2 x7 1/2 inch nodig. Je rilt het op de korte kant aan beide kanten op 3/8 en 6/8.En op de lange kant op 2 2/8 en 2 5/8. Je knipt aan beide kanten een stukje weg  (zie ook tekening) en dan plak je hem in elkaar. Ik doe dit tegenwoordig met tacky glue sneldrogend en dat zet ik even vast met wasknijper.
En er rolde ook nog weer wat onder de lock vandaan. Ik had het semper patroon gekocht van sofilantjes want ik wilde graag een goed raglan patroon. Ik had een ander patroon dat maar tot maat 98 ging. Een paar keer een patroon van knippie geprobeerd maar de pasvorm was het net niet. Zo jammer. Maar hier zul je er vast nog wel meer van zien. En toen de kleinste de jurk van grote zus zag wilde zij ook zo'n jurk met roze. Hij kon er nog net uit. Ik hield er zo weinig van over dat ik de zakjes in donkerblauw moest doen. Ik vind het wel leuk dat het een beetje afsteekt en dat hij toch wat anders is geworden dan die van grote zus. 
En daar zitten de dames dan met hun nieuwe jurk. Je kan nu een beetje zien dat ik een stukje tricot heb mee genaaid in de raglan naad. Een idee dat ik kreeg op het blog van onder de knotwilg.
En nog een kaartje voor de verlopen challenge van DCL.
Jullie zijn weer een beetje bij. Hopelijk kom ik gauw ook nog weer bij jullie langs maar dat gaat vandaag niet meer lukken. Zo nog even het kleed maken voor de tipi die de oudste zaterdag krijgt als ze vier wordt. Ik mag nog even collecte lopen en vanavond geef ik meisjesclub van de kerk voor twaalf meiden van 10/11 jaar. Vanavond gaan we twister doen, ('t is nog een verrassing dus hopelijk leest niemand mee) en de vorige twee weken hebben we vriendschapsbandjes geknoopt. Zo leuk om te doen. En dat vonden zij ook, Vijf meiden kregen het niet goed voor elkaar. Maar die heb ik ondertussen ook afgemaakt. Kan ik ze straks blij maken.
Fijne dag allemaal en hopelijk tot gauw!!
Groeten van Femminde

10 opmerkingen:

 1. Hallo Femminde,
  Ik herken het helemaal hoor. Je hebt het er zo te lezen ook maar druk met van alles. Toch heb je prachtige kaartjes gemaakt. De jurkjes van je meiden zijn super leuk, wat lijken de meiden op elkaar! Ik had ook de hoop als de jongste naar school is, dan blijft er wat tijd over, maar helaas. De dag lijkt nog wel sneller te gaan. Alvast veel plezier voor vanavond, twister is altijd leuk!

  Groetjes

  Rimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat jij aan bloggen niet toekomt is geen wonder Femminde, wat een overvol programma en ik vind het wel een wonder dat je zulke leuke kaartjes en prachtige jurken voor die twee blonde engeltjes hebt weten te maken!!
  Wordt vast dikke pret vanavond!!!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een supermooie creaties Femminde!
  Groetjes Suzan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog knap dat je dan nog zoveel kaartjes hebt gemaakt en twee van die lieve jurkjes...wat een enorme duizendpoot ben je Femminde en blijf maar lekker je dingen doen en het bloggen dan maar even niet!!! Je hebt vast een hele leuke twister avond gehad!!!
  Liefs Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo bezig bijtje, geen wonder dat het lijkt alsof je dagen vleugels hebben, wat heb je veel moois gemaakt. Die jurkjes voor je meisjes zijn super en ook je serie kaarten mag er zijn. Jammer dat je voor sommige challenges te laat was maar de kaarten heb je in elk geval op voorraad ;p
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjonge Femminde, dit allemaal na een paar uurtjes op zolder! Super leuke kaarten zijn het geworden, jammer dat soms net te laat bent voor een challenge, maar dat mag de pret niet drukken. Je dametjes zien er ook weer tiptop uit in hun nieuwe jurkjes. Top! Alvast Gefeliciteerd met de verjaardag van je oudste zaterdag.
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow.....Femminde....wat ben je super ijverig geweest zeg!
  De kaartjes zijn stuk voor stuk super gaaf!
  En wat heb je weer leuke kleding voor de meisjes gemaakt!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige post!
  En wat ben je weer lekker bezig geweest. Net als ik wat naaien en kaarten maken. Even productief, alleen spreid ik mijn maaksels over meerdere berichten.
  Ja kaartjes zijn zo mooi en ik keek nog eens terug op je blog om de mercidoosjes te zoeken en dan passeert het ene mooie na het andere! Echt tof! Bedankt voor het schetsje, ik ga het zo even opschrijven en later zeker maken!☺
  De dochters zijn even blij als mijn jongens met hun naaimama. Heel tof!
  Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh Femminde, wat is dit toch leuk om allemaal te lezen. Weet je dat ik vaak een beetje heimwee krijg als ik je berichtjes lees? Dat klinkt vast oude taarterig, maar voor mij is die tijd alweer een tijd voorbij en wat was het leuk! Voor je het weet zijn ze groot, echt waar. Dus geniet ervan. EN ook al je bezigheden, net of ik een verslagje van mezelf lees.
  Je kaartjes zijn ontzettend mooi en leuk. Ook de jurkjes van je meiden zijn enig!! Ik heb een DDBD mal voor zo'n doosje. Ook heel handig...
  Groetjes en we zien je wel weer, hoor!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je weer prachtige kaartjes gemaakt en de jurkjes voor je meiden zijn supergaaf! Ik hoop met je mee dat je meer tijd gaat krijgen voor bloggen :)
  Mijn tip: doe het smorgens als ze weg zijn eerst, want anders is je ochtend voorbij voordat je het weet ;) haha..
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen