privacyverklaring

maandag 7 maart 2016

Aapjes in fluor en tutorial

          
Hallo Allemaal,
Leuk dat je er weer bent. Vorige week had ik echt een topweek op scrapgebied. Ik werd 1e bij scrapcards en ook bij craftaddiction.  Met deze post.
Zo gaaf en dat terwijl er bij beide heel veel hebben meegedaan.
Maar goed we staan vandaag weer met de beide benen op de grond en ik heb een kleine tutorial voor jullie van het cadeauenvelopje. Vrijdag liet ik jullie de mannenversie zien, deze is met een ondeugend aapje.

Dit zijn zo'n beetje de benodigdheden (zie foto). Diameter van de ronde mal is 4.2 cm.
Je snijdt een vel papier van 10.5 cm x 28 cm.
Je legt de ronde mal in het midden een heel klein stukje van de kant van het papier af. Zet hem even vast met makkelijk te verwijderen tape of washi tape. Het is de bedoeling dat de mal maar half gebruikt wordt. Ik vind het het makkelijkst om dan op die plek geen plaat aan de bovenkant te hebben. Zoek wel even naar een beetje evenwicht (ik schuif de platen al een stukje onder de big shot door voordat ik de mal er goed opleg (zie foto) Is even een paar keer doen maar dan gaat het vanzelf.
Dan krijg je dus zo een halve gestanste cirkel.
Je legt het op de score pal. De gestanste halve cirkel aan de linkerkant. En je rilt hem op
2 inch (of 5 cm) en 7 inch (of 17.5 cm). Beide even omvouwen met een vouwbeen.
Je kijkt even of die past. Het kan zijn dat de bovenste flap iets te lang is dan kan je daar nog een klein stukje af snijden. (Dat ligt er maar net aan hoe ver je halve cirkel van de kant was.)
De korte kanten binnenin tape je vast met smal dubbelzijdig tape zodat er een vakje ontstaat (zie foto onder) . En nu kan je beginnen met het leukste deel: lekker versieren naar eigen smaak.

Ik ben benieuwd wat jullie van de tutorial vinden. Als het niet duidelijk is dan hoor ik het graag en ik ben ook wel nieuwsgierig naar jullie uitwerkingen.
 
Bij het envelopje waar een cadeaucard in komt, versierde ik nog  sticky note boekje (van de Hema). Ik denk dat het zo wel een geslaagd cadeautje is voor een meisje van 13.
Fijne dag nog en bedankt voor het langskomen!!!
 
Groeten van Femminde

5 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk Femminde!
  Super dat je dit leuke idee met ons wilt delen.
  Je kaartjes vind ik beide prachtig! De aapjes zijn gewoon te leuk.

  Groetjes

  Rimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet wel zeker dat dit geslaagde cadeautjes zijn voor een meisje van 13 :) Zo leuk, vrolijk, stoer en toch ook een beetje ondeugend hihi ;) Super lief dat je deze tutorial hebt gemaakt! Wat een werk heb je erin gestoken en het is heel duidelijk :) Ik weet zeker dat je er veel mensen mee blij hebt gemaakt en misschien maak ik hem ook eens want het modelletje heb je er ook bij gezet ;) Gefeliciteerd met jouw winnende plekjes! Dik verdiend :)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks Femminde dit scheelt veel snij werk op deze manier, ik ga hem binnenkort maken hoor! Je hebt er weer prachtige kadootjes van gemaakt, want dat zijn het! Een zelfgemaakte kaart vind ik zowiezo een kadootje en dit is zo leuk geven met een kadokaart erin!
  Dank je wel voor je tutorial en je maakt er zeker mensen blij mee! Als ik er een flop van heb gemaakt verwijs ik ze naar jouw blog!
  Gefeliciteerd met je winnende creatie Femminde, het was echt super!!! Fijne avond en lieve groetjes van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. weer een heel leuk cadeauenvelopje Femminde en ook je noteboekje is geweldig mooi....bedankt voor de duidelijke tutorial van het cadeauenvelopje...Ik heb het opgeslagen...altijd gemakkelijk als ik er eentje moet gaan maken...
  Ook gefeliciteerd met je prijsjes...het was dan ook dik verdiend hoor...geniet er maar lekker van...

  liefs Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met het winnen van de challenges, gaaf! Onwijs leuk setje zo met die aapjes! En bedankt voor de uitleg om het flapje van de envelop zo te doen! Misschien dat ik die ook maar eens ga proberen! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen